Dior And I (2014) is een documentaire die iedere fashionista moet zien!

Dior and I

Dior and I is een documentaire over het Parijse modehuis uit 2014 en is geregisseerd door Frédéric Tcheng. In beeld zien we onder andere Raf Simons, Pieter Mulier, Marc Jacobs, Jennifer Lawrence, Allegra en Donatella Versace en Anna Wintour.

In Dior and I is Raf Simons na het ontslag van John Galliano, aangesteld als zijn opvolger. Raf heeft geen ervaring met haute couture en staat erom bekend een minimalist te zijn door zijn verleden bij het minimalistische Jil Sander en de ontwerpen van zijn eigen label. Daarbij spreekt hij nauwelijks Frans en moet de collectie, waar normaal gesproken vier maanden de tijd voor is, nu binnen acht weken klaar zijn. De modewereld twijfelt aan de keuze van Raf als opvolger voor het Franse modehuis. Dior heeft namelijk geen bescheiden naam opgebouwd en hoewel Christian Dior al in 1957 overleden is, is hij nog overal aanwezig.

Dior and I is een hele interessante documentaire voor iedereen die affiniteit met mode heeft. Een kijkje achter de schermen is niet iets wat je zomaar krijgt, het is dus heel interessant om te zien hoe het er bij Dior aan toe gaat. Toch mocht Frédéric Tcheng niet overal bij zijn, een aantal dingen, zoals het bespreken van de kosten van de met echte bloemen aangeklede muren, speelden zich af achter gesloten deuren. Het is verfrissend om te zien dat het er bij zo`n grote naam niet zo bitchy aan toe gaat zoals het in veel programma`s over fashion lijkt te gaan. Dior is natuurlijk een prachtig merk en deze documentaire laat goed zien waarom haute couture niet hetzelfde kost als de H&M en je niet alleen maar betaald voor een label zoals veel mensen denken. Het Franse modehuis maakt namelijk nog alles met de hand en er werken ontzettend veel mensen aan een collectie, waarbij de mooiste en beste materialen worden gebruikt. De manier waarop de documentaire is gemaakt vond ik wel een beetje tegenvallen, maar ondanks dat is Dior and I absoluut een must-see voor iedereen die van mode houdt.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge