Het weerzien van een oude vlam in Complete Unknown (2016)

Complete Unknown is een Amerikaanse dramafilm uit 2016, geregisseerd door Joshua Marston. Het is pas zijn derde speelfilm sinds zijn debuut in 2004 en de eerste in zijn moedertaal. De film ging in premiere op het Sundance Film Festival op 25 januari 2016 en werd op 26 augustus 2016 gedistribueerd door Amazon Studios. De cast bestaat onder andere uit Rachel Weisz, Michael Shannon, Danny Glover, Kathy Bates, Chris Lowell, Michael Chernus, Erin Maya Darke en Omar Metwally.

I could be anyone I wanted. And I could do it again and again.

Tom woont in zijn ouderlijke huis in Brooklyn, maar overweegt te verhuizen naar Californië voor zijn vrouw Ramina, die de kans heeft om haar eigen sieradenlijn op te zetten. Hij weet echter niet zo goed wat hij precies wilt en worstelt met het maken van een keuze. Als hij jarig is organiseren hij en Ramina een intiem etentje bij hen thuis. Een van hun vrienden neemt een vrouw genaamd Alice als date mee. Tom is geschokt en ervan overtuigd dat hij Alice kent als Jenny; een oude vlam die vijftien geleden uit het niets verdween en hem, maar ook haar familie zomaar achterliet. Alice geeft geen blijk van herkenning en charmeert alle gasten met haar fascinerende verhalen. Maar is Alice wel wie ze zegt dat ze is?

Complete Unknown is een intieme en bijzondere film, heel intrigerend en interessant. De film behandeld originele thema`s zoals verandering, keuze’s en identiteit. Het acteerwerk is heel sterk en draagt de film, maar dat is niet zo gek met twee Oscarwinnaressen (Rachel Weisz en Kathy Bates) en een Oscar genomineerde (Michael Shannon) in de cast. Visueel is het heerlijk om naar te kijken, de cinematografie is werkelijk prachtig en ontzettend sfeervol. Het camerawerk is afwisselend en origineel en geheel in lijn met de muziek en personages. De film heeft een heel rustig tempo en breekt maar langzaam door. Af en toe lijkt het hierdoor saai te worden, maar toch blijft het verhaal steeds boeien en geeft het tijd om te observeren en jezelf het nodige af te vragen. Niet alleen over identiteit en de zoektocht naar jezelf en jouw plaats in het leven, maar ook over de geloofwaardigheid van het verhaal. Daar schort het namelijk nogal wat aan en dat is ontzettend jammer, want dit maakt de film is een stuk minder goed dan het zou kunnen zijn. Desondanks is Complete Unknown een aanrader om te gaan zien. Ik vond het in ieder geval een heel warme en mooie film vol herkenning.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge