Kom strak in je vel met het motiverende YouTube kanaal Blogilates

cassey

“So many emotional struggles…so many mental battles. But appreciate the health that you have, because if motivation is what’s got you stuck, be aware that there are other people with real medical conditions that make it extremely difficult for them to exercise.”

Ik ben niet heel sportief. Helemaal niet eigenlijk. Maar soms, in een vlaag van verstandsverbijstering, dan heb ik zo`n zin om te sporten. Het is ook weer niet zo dat ik het helemaal niet leuk vind om te doen, maar het is al dat gedoe eromheen. Stel je voor dat je in de avond wilt sporten? Dan moet je eerst zorgen dat je niet net je avondeten naar binnen hebt gewerkt, dan je sportoutfit bij elkaar zoeken, je tas inpakken, naar de sportschool, omkleden en dan ben je een zomaar uur verder voordat je eindelijk kunt sporten. Ben je klaar met sporten, dan begint het hele riedeltje weer opnieuw; douchen, aankleden, eventueel weer opmaken, je tas weer inpakken, terug naar huis, avondeten naar binnen werken.. En toen was je avond voorbij. Nee, dat is allemaal niets voor mij. Soms wil ik nog wel eens een rondje gaan joggen, maar dat schiet er de laatste tijd nogal bij in omdat ik te druk bezig ben met Youtube filmpjes kijken. Mijn geweten knaagt als een hamster -zo hard dat ik mezelf bijna niet meer kan horen denken-, dus ik besloot om heel mezelf te motiveren en zo kwam ik terecht op het Youtube-kanaal Blogilates van Cassey Ho.

cassey-ho

Cassey Ho is fitness instructeur, oprichtster van POP Pilates, ontwerpster van haar eigen (sportieve) kledinglijn en fan van “all things healthy”. Als je ziet hoe Cassey eruit ziet dan krijg je spontaan last van je zelfbeeld, als je ziet in wat voor bochten zij haar lichaam kan wringen dan is het gewoon gedaan met je zelfbeeld. Ik overdrijf. Maar bijzonder lenig en knap is Cassey wel. Cassey is zo motiverend. Ze is typisch Amerikaans en daar moet je wel van houden/tegen kunnen, maar persoonlijk vind ik haar echt een leuk mens. Ze heeft humor, ze is gek, ze probeert het uiterste in je naar boven te halen en je over je grenzen heen te laten gaan, ze lijkt me heel eerlijk en oprecht en ze stimuleert je echt om een gezondere levensstijl aan te meten.

Haar video`s zijn zeker niet gemakkelijk en al helemaal niet voor de doorgewinterde huismussen zoals ik, maar gelukkig voor ons heeft ze ook een beginnersserie en deze zijn goed vol te houden. Ik vind het fijn dat ze overal duidelijk uitleg bij geeft en stap voor stap door de video gaat. Op de momenten dat je denkt dat je doodgaat roept Cassey dat je moet volhouden en doorzetten als je een strakke kont wilt. Soms lijkt het net of ze mijn vriendin is die in mijn slaapkamer een privéles geeft, ideaal dus!

Pittige oefeningen

Deze video kan ik jullie niet onthouden. Het ziet er zo gemakkelijk uit! Toen ik de reacties onder de video las moest ik zelfs een beetje lachen. Inmiddels kan ik hem gemakkelijk volhouden, maar de eerste paar keren was ik er echt serieus van overtuigd dat ik echt doodging. Zelfs dagen later voelde ik nog iedere spierpijn in mijn kont en benen.

blogilates

Before and after

Behalve het kijken naar en meedoen met Cassey is de rubriek ‘before and afte’ op haar site ook zeer motiverend. Hier zie je elke week een “POPster” met een before and after foto en een persoonlijk verhaal. Echt knap wat sommige mensen hebben bereikt, vind je ook niet?

cassey ho

Op de Blogilates website van Cassey zijn recepten, complete maaltijdplannen, video`s en inspirerende verhalen te vinden. Als je jezelf aanmeld op haar nieuwsbrief krijg je tevens iedere maand een wachtwoord voor toegang op de work-out kalender van de maand. Ik kan wel uren over Cassey Ho vertellen, maar je moet gewoon even een kijkje op haar Youtube kanaal en site nemen. Dan ga ik nu even echt sportief zijn en zorgen dat ik mezelf weer kan horen denken!

YouTube   Blogilates

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge