De lelijke consequenties van liegen en bedriegen in de mini series Big Little Lies (2017)

Big Little Lies is een Amerikaanse, drama– en komedie, mini series uit 2017 en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty. De serie werd geregisseerd door Jean-Marc Vallée en is vanaf 19 februari 2017 te zien op de zender HBO. De cast bestaat onder andere uit Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Zoë Kravitz, James Tupper, Jeffrey Nordling en Laura Dern.

I’ll even get Snow White to sit on your husband’s face, and maybe Dumbo can take a squat on yours!

In de suburbs van Monterey, Californië lijkt alles perfect. Prachtige villas worden bewoond door perfect gelukkige gezinnetjes waarvan de kinderen het best betaalbare onderwijs genieten. Celeste, Jane en Madeline zijn drie vriendinnen en moeders die op het eerste gezicht alles perfect voor elkaar lijken te hebben. Maar als op de basisschool waar de kinderen naar toe gaan, Amabella fysiek wordt aangevallen, blijkt al snel dat niets is wat het lijkt. Het incident op school zorgt voor grote verdeeldheid tussen de ouders. En terwijl de kinderen al snel weer doorgaan met hun dagelijks leven, vind er onder de ouders een kettingreactie plaats die scheuren in ieders gezin achterlaat. Uiteindelijk vind er op een schoolgala zelfs een moord plaats. Maar is dit het gevolg van een tragisch ongeluk of uit de hand gelopen ruzie?

Big Little Lies is ietwat overdreven, maar zo ontzettend realistisch.

De waarheid komt altijd naar boven, zo blijkt maar. Kleine leugens kunnen zo ontzettend uit de hand lopen dat ze uiteindelijk zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Natuurlijk is dit een beetje overdreven, maar het is precies waarom ik zo`n waarde aan eerlijkheid hecht. Leugens veroorzaken niets meer dan problemen en het is gewoon beter om je mond open te doen. Ook als het gaat om de leugens die we onszelf vertellen, om te overleven of om een ander te ontzien. Big Little Lies is ietwat overdreven, maar zo ontzettend realistisch. De serie belicht echt een donkere, zwarte kant van het leven. Maar vooral van wat zich achter gesloten deuren afspeelt. In deze serie heeft voornamelijk fysieke mishandeling een grote rol, maar de subtiele weergave van de emotionele invloed hiervan is wat deze serie zo ontzettend mooi maakt. Dit wordt zo goed gedaan. Zo puur, zo rauw, zo echt. De serie zorgt dan ook voor heel wat ongemakkelijke momenten en het gebeurt regelmatig dat je het gevoel hebt dat je hier niet naar hoort te kijken. Voor iedereen die van dichtbij met mishandeling, op wat voor manier dan ook, te maken hebben of heeft gehad kan ik een vrij heftige serie zijn om te kijken. Maar het is ook wel een echte eye-opener en ik vind het heel goed dat er aandacht aan dergelijke, toch niet alledaagse, thema`s zoals mishandeling, pesten en verkrachting wordt besteedt. Toch is Big Little Lies ook superscherp en grappig. Ik heb werkelijk een paar keer hardop moeten lachen om de geweldige oneliners.

De hele serie draait uiteindelijk om de moord, zonder dat je weet wie het slachtoffer en wie de moordenaar is. Er is spanning genoeg en dit zorgt ervoor dat je het liefst alle afleveringen in een keer bekijkt. Alhoewel, het is ook voor de hand liggend en eerlijk gezegd vond ik het een beetje jammer dat er niet een gigantische twist plaatsvond. Maar daar gaat het niet om. Big Little Lies wilt een sterke en duidelijke boodschap neerzetten, verpakt in een jasje van entertainment. Het is prachtig hoe alles vanuit ander perspectief wordt getoond, waardoor je als kijker totale vrijheid hebt om je eigen mening te vormen. Kortom, ik vind Big Little Lies geweldig, maar met zo`n sterrencast en Jean-Marc Vallée als regisseur kan dat ook niet anders. En dan heb ik nog niet eens over de muziek gesproken.. Echt waar, zelfs al vind je de serie helemaal niets, kun je deze gerust aanzetten om alleen maar naar de muziek te luisteren. Zo goed! En vooral ook leuk dat het voornamelijk de zesjarigen zijn met deze exquisite muzieksmaak. Uhh.. Jaloers.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge