8 betaalbare ideeën om je partner op Valentijnsdag mee te verrassen

Ik ben zo blij dat januari voorbij is. Het is echt de meest saaie, grauwe maand die er is en er gebeurt helemaal niets spannends. Deze maand begint de zon tenminste weer een beetje te schijnen, ben ik jarig en is het Valentijnsdag. Dat is tenminste weer een beetje vrolijkheid in het vooruitzicht! Alhoewel, Valentijn brengt natuurlijk ook weer de nodige kosten met zich mee terwijl we nog maar net uit de dure decembermaand komen. Maar ja, je wilt natuurlijk niet achterblijven en je geliefde deze dag extra verwennen en laten weten hoeveel je van hem of haar houdt door iets moois te geven of doen. Gelukkig hoeft Valentijn helemaal niet zo duur te zijn. Ik help je graag met deze 8 betaalbare ideeën om je partner op Valentijnsdag mee te verrassen! Met een beetje creativiteit kun je jouw Valentijn namelijk op een leuke en goedkope manier te verrassen, wat misschien nog wel persoonlijker en van meer waarde is dan een commercieel cadeau.

Picknicken

Een romantisch etentje met kaarslicht is ook maar zo cliché, dus denk eens aan een romantische picknick. Ja, het is natuurlijk veel te koud om met dit weer gezellig in het weiland te gaan zitten, maar je kunt ook gewoon binnen picknicken hoor. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is hartstikke leuk. Schuif de tafel aan de kant, doe de gordijnen dicht, bouw een tent, leg een kleed op de grond, steek het haardvuur aan, of.. weet ik veel, maar doe eens gek! Maak lekkere hapjes, bak cupcakes, maak warme chocolade melk, zorg voor een goede fles wijn.. gewoon net alsof je buiten gaat picknicken. Hartstikke romantisch en ook nog eens origineel.

Cadeaubon

Een cadeaubon hoeft helemaal niets te kosten als je hem zelf maakt. Nou ja, misschien een beetje tijd en hobbymateriaal dan. Of maak er gewoon een op je computer. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld een cadeaubon geven voor een massage, voor een zelfgemaakt diner, voor een week lang ongestoord voetbal kunnen kijken, voor een x-aantal keer niet te hoeven opruimen, afwassen, koken, boodschappen doen etc, voor een erotische avond of voor een romantische avond. Je kunt vast wel iets leuks en persoonlijks bedenken. Versier de cadeaubon en maak hem net zoals een ‘echte’ cadeaubon zou zijn. Dus met voorwaarden (voordat je partner op sluwe wijze misbruik maakt door de bon bijvoorbeeld meerdere keer in te leveren), met de afgifte datum en de uiterlijke datum waarop de bon kan worden ingeleverd. Versier de bon met hartjes, glitters, toeters en bellen en je hebt een prachtig cadeau.

Bakken

Heel simpel -tenzij je niet zo goed kunt bakken net als ik-, maar wat denk je ervan om een taart of koekjes te bakken? Maak bijvoorbeeld een lekkere taart en schrijf hier “Ik hou van jou” op of maak lekkere koekjes, uiteraard in hartjesvorm en doe deze in een pot met een mooi lint eromheen en een lieve boodschap eraan. En misschien wel het allerbeste, als je partner een man is: bak een pizza in hartjesvorm en schenk er een lekker biertje bij!

Een spoor van briefjes

Schrijf heel, heel veel lieve briefjes. Versier ze, plak er foto`s op en zet ze vol met lieve dingen. Je kunt bijvoorbeeld honderd redenen waarom je van je partner houdt op honderd briefjes schrijven of kleine verhaaltjes met dingen die jullie hebben meegemaakt en dingen de je nog met je partner wilt doen. Verstop de briefjes overal waar je maar kunt bedenken zodat je lief de hele dag overal allerlei lieve briefjes vind. Stop ze bijvoorbeeld in een jaszak, in een broodtrommel, op het kussen, plak er een op de spiegel, leg er een in de sokkenlade en een in de besteklade, laat een spoor van briefjes achter op de trap, doe een briefje in de brievenbus etc.

Speurtocht

In plaats van lieve briefjes kun je natuurlijk ook een speurtocht uitzetten. Laat je partner lekker door het huis (en misschien ook wel de tuin) dwalen, geef hem of haar hints en doe er af en toe een lief briefje bij. Uiteraard leidt die speurtocht dan naar jou. In de slaapkamer. En de slaapkamer staat natuurlijk vol met kaarsen, lekkere hapjes, een lekker drankje en een romantische film. Of skip de film en trek je meest sexy lingerie aan ;-)

Ontbijt op bed

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend of juist totaal afgezaagd, maar een zelfgemaakt ontbijtje op bed blijft leuk. Bak lekkere broodjes en croissantjes, zet een kopje koffie of thee, pers sinaasappels voor een vers glaasje jus`d orange, kook eieren en vul bakjes en schaaltjes met het lievelingsbeleg van je partner en zet alles op een mooi versierd dienblad voorzien van een lief (zelfgemaakt) kaartje en een roos. Chocolaatjes erbij zijn natuurlijk ook altijd goed! Je kunt ook je brood uitsnijden of eieren/wentelteefjes bakken in hartjesvorm. Superlief en romantisch!

Go Naked

Gewoon zoals als ik het zeg. Wacht je partner naakt op. Hier hoef je niets aan of bij toe te voegen. Alhoewel, een bus slagroom of een fles massageolie bij de hand is misschien nog best een strak plan.

Quality-time

Aangezien het dit jaar op een doordeweekse dag Valentijnsdag is hebben de meeste mensen natuurlijk geen vrij en dus niet zoveel tijd, maar je kunt natuurlijk voor het aankomend weekend een romantische date inplannen. Wat denk je bijvoorbeeld van samen naar het bos of naar het strand? Dat kan best met dit weer. Gewoon even wandelen, uitwaaien, relaxen en vooral even lekker samenzijn. Na afloop duik je natuurlijk nog even een cafe in voor een heerlijke, warme mok chocolade melk en grote punt chocoladetaart. Zorg dat de boodschappen al gedaan zijn zodat je bij thuiskomst samen iets speciaals kunt koken.

Heb jij nog meer tips voor leuke, betaalbare cadeaus voor Valentijnsdag?

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge