Disney’s prachtige Alice Through The Looking Glass (2016)

Alice Through The Looking Glass

Alice Through The Looking Glass is een Amerikaanse avonturen-fantasyfilm uit 2016 en geregisseerd door James Bobin. De film het vervolg op Alice in Wonderland uit 2010. De hoofdrollen werden vertolkt door Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Sacha Baron Cohen en Rhys Ifans en met stemmen van Alan Rickman, Timothy Spall, Stephen Fry en Michael Sheen. Het was Alan Rickmans laatste film.

“When the day becomes the night and the sky becomes the sea, When the clock strikes heavy and there’s no time for tea. And in our darkest hour, before my final rhyme, she will come back home to Wonderland and turn back the hands of time.”

Alice Through the Looking Glass is het vervolg op de film Alice in Wonderland uit 2010. Alice is nu kapitein van haar vaders schip The Wonder en vaart de hele wereld over voor zijn bedrijf. Als zij terugkeert van een wereldreis blijken er de nodige problemen aan het thuisfront te zijn waarbij geprobeerd wordt om haar The Wonder af te nemen. Alice is blij als ze uit de werkelijkheid kan ontsnappen en door een spiegel springt om in Wonderland terecht te komen. Maar ook daar zijn er problemen: The Mad Hatter is depressief door het gemis van zijn familie waarvan hij ontdekt heeft dat ze nog leven. Er is maar een manier om hem te redden en dat is door terug in de tijd te reizen.

Ik ben absoluut groot fan van de films van Disney en kan er geen genoeg van krijgen. Ik had me dan ook ontzettend verheugd op deze film, maar nu ik de film eindelijk gezien heb moet ik eerlijk zeggen dat ik best wel teleurgesteld ben. Visueel is Alice Through the Looking Glass, net als iedere andere Disney film, werkelijk prachtig om naar de kijken en kan ik niets anders dan lof uitspreken. Maar dit is ook iets wat verwacht mag worden van Disney, hetzelfde geldt voor de acteurs. Met grote namen zoals Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter en Sacha Baron Cohen mag er ook wel verwacht worden. Dat neemt niet weg dat ze allen een fantastische rol hebben neergezet, in het bijzonder vond ik Sacha Baron Cohen in zijn rol als “tijd” echt hilarisch en uitzonderlijk goed gecast. Ik geloofde bijna echt dat hij de tijd is. Het teleurstellende aan de film vond ik het verhaal zelf. Het was ontzettend onsamenhangend en ik kon het allemaal maar moeilijk volgen. Er gebeuren zoveel, zo niet teveel, onnodige gebeurtenissen in een te korte tijd, waardoor er in totaal geen geheel is en bepaalde essentiële kenmerken en karakter zoals de onzichtbare kat niet goed zijn uitgewerkt en de film eigenlijk een beetje afgeraffeld en in elkaar gepropt overkomt. Het enige wat ik wel leuk vond is dat we meer achtergrond informatie hebben gekregen over de karakters in Wonderland. Maar het thema tijd heeft in deze film absoluut meer betekenis gekregen dan oorspronkelijk de bedoeling moet zijn geweest. Jammer! Daarnaast vind ik Alice Through the Looking Glass niet geslaagd voor volwassenen, noch voor kleine kinderen. Ondanks dat de film regelmatig een glimlach op mijn gezicht wist te toveren, vond ik het allemaal vrij kinderachtig. En voor kleine kinderen is het volgens mij allemaal veel te complex. En dat bedoel ik niet op een positieve “er is geen logica, alles kan en mag in Wonderland” manier. Want ook dat had wel iets meer mogen worden uitgewerkt als je het mij vraagt. Desondanks heb ik geen spijt dat ik de film heb gezien, want het is zeker wel een mooie film en een leuk vermaak van tijd. Ik had er alleen iets meer van verwacht.

Facebook Comments

comments

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge