Uitgelicht: de fair-trade webshop Aalani woonaccessoires

Ik ontving onlangs een prachtige zeshoekige snijplank, een Fair Trade product afkomstig uit de Filipijnen is, van Aalani woonaccessoires. Deze snijplank is gemaakt van acacia, een hardhout soort die veel voorkomt in de Filipijnen. Niet één snijplank is hetzelfde, want doordat iedere plank voorzien is van een andere tekening heb je altijd een exclusief product. Ik ben ontzettend blij met de snijplank, die niet alleen als snijplank te gebruiken is, maar ook perfect geschikt als woondecoratie (of als achtergrond voor productfoto’s voor mijn blog, haha). Ik moet eerlijk zeggen dat ik de webshop qua design niet zo mooi vind. Het oogt niet professioneel en de navigatie vind ik, op z’n vriendelijkst gezegd, zeer vervelend. Maar dit is natuurlijk slechts uiterlijk. Hetgeen deze webshop zo bijzonder maakt is de liefde van Anke Fleischeuer, de eigenaresse van Aalani woonaccessoires, waarmee ze de producten inkoopt en verkoopt.

Aalani woonaccessoires Snijplank

Aalani Snijplank woonaccessoires

Snijplank Aalani woonaccessoires

Na drie reizen naar de Filipijnen was Anke Fleischeuer verknocht aan dit prachtige land. Omdat ze constant op zoek was naar nieuwe artikelen en omdat ze graag iets wilde bijdragen aan de verbetering van de leefomstandigheden van de minder bedeelde bevolking, besloot zij om in 2012 een webwinkel te starten. De keuze voor eerlijke handel, Fair Trade, was logisch. Op deze manier wordt er een eerlijke prijs gegeven, die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, aan de lokale bevolking waardoor zij kans op een beter leven hebben. Tevens wordt er rekening gehouden met de natuur, Fair Trade producten moeten namelijk aan strenge eisen voldoen. Inmiddels heeft Anke de webwinkel zodanig uitgebreid dat er ook mooie, Fair Trade producten uit Indonesië verkocht worden.

Aalani woonaccessoires

Interieur Aalani woonaccessoires

De bijzondere woonaccessoires zijn speciaal ontworpen voor de Westerse markt en worden veelal gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen zoals capiz, acaci, abaca, papier, metaal en jeans. Je vindt hier de mooiste accessoires zoals bijzondere kandelaars, fotolijstjes, schalen en lampen. Allemaal exclusief handgemaakt. En door Anke haar bijzondere band met deze landen weet zij ook veel over de cultuur, bevolking en producten te vertellen.

Aalani woonaccessoires Interieur

Koop je bij Aalani woonaccessoires, dan help je de Filipijnse en Indonesische bevolking een stap vooruit, op weg naar een beter leven.

Kijk hier voor meer informatie:

Aalani woonaccessoires

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *