8 Apps om geld mee te besparen

Op je smartphone, een tablet of zelfs op je tablet kun je applicaties installeren. Tegenwoordig heeft iedereen wel een of meerdere van deze multimedia-apparaten met verschillende apps. Vaak zijn deze apps vooral voor de leukigheid en om te tijd te doden, maar ook op zakelijk gebied zijn er veel verschillende handige apps te vinden. Maar waarom zouden we ons beperken tot het spelen van spelletjes en het inplannen van afspraken als we ook flink kunnen besparen door middel van verschillende apps. Vandaag deel ik 8 Apps om geld mee te besparen, op je budget te letten en te consuminderen.

Viber is een app om gratis te bellen en waarvan ik niet begrijp dat nog niet iedereen dit heeft. Goed, eerlijk is eerlijk en de verbinding is vaak ronduit slecht, maar het kan aanzienlijk veel geld schelen als je gebruikt maakt van Viber. En zeker als je regelmatig naar het buitenland belt! Met Viber kun je zowel gratis berichtjes versturen als gratis bellen over het internet. Let op: uiteraard gelden er wel gewoon de kosten van het internet.

Met Spotzi Parkeren kun je zien hoeveel het kost om in 130 gemeenten in Nederland en België te parkeren. Op een landkaart worden verschillende parkeerzones duidelijk aangegeven zodat je direct ziet waar je het goedkoopst kunt parkeren. Per zone worden ook bijzonderheden en de tijden gegeven waarin de tarieven gelden.

Red Laseris in Nederland nog niet zo heel ver ontwikkeld, maar ik geloof niet dat dit nog lang gaat duren. Met de app kun bijna alle producten met barcode herkennen. Als Red Laser de barcode herkent gaat de app opzoek naar websites waar het product te koop is en waardoor je dus à la minute een prijsvergelijking kunt maken. Red Laser is vooral een handig app tijdens de aanschaf van grote en/of dure producten.

De Aanbieding App zet dagelijks alle aanbiedingen van de bekendste, Nederlandse supermarkten op een rijtje. Je kunt gewenste producten op een boodschappenlijstje plaatsen, zodat je dat ook meteen bij de hand hebt. Het is mogelijk om te zoeken op een artikel of scroll per supermarkt door de aanbiedingen en kortingen.

BUDGT is een app waarmee je gemakkelijk je uitgaven en inkomsten kunt bijhouden. Voer in hoeveel inkomsten je hebt en maak daarna categorieën aan om je uitgaven in bij te houden. BUDGT herinnert je aan het invoeren van je uitgaves en houdt netjes bij hoeveel je nog te besteden hebt. Heb je geld over, dan kun je ervoor kiezen om dit mee te nemen naar de volgende maand. En op vakantie naar een land met een andere valuta is ook geen probleem, dit kun je namelijk gewoon aangeven in de app.

Met Scoupy kun je kortingsacties van lokale bedrijven kunt vinden. De app maakt gebruik van GPS om alle aanbiedingen en kortingsactie`s bij jou in de buurt (een straal van 25 km) te vinden. Als je iets interessants ziet kun je dit opslaan in een aparte map waardoor je alles gemakkelijk bij de hand kunt houden. Scoupy is alleen verkrijgbaar voor Android.

De Benzine Jip app laat in een oogopslag zien waar je in de buurt goedkoop kunt tanken. De app berekent wat een tankbeurt gemiddeld kost en toont een overzicht van alle tankstations. Een tankstation kleurt rood als het nadelig is en groen als het voordelig tanken is. En het beste is: de app navigeert je zelfs naar het betreffende tankstation.

Meer Geld Overhoudenis een app van de ING maar ook voor niet-klanten beschikbaar. De app is een challenge en zorgt ervoor dat je bewuster wordt van je uitgaven. Elke dag ontvang je in de app een uitdaging en op een scorebord kun je bijhouden hoeveel je overhoudt.

Heb jij nog meer tips voor applicaties waarmee je kunt besparen? Bekijk ook:

Facebook Comments

comments

1 Comment

  • Pingback: Budget en bespaartips #17 Goedkoop op zonvakantie - BohalistaBohalista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge