Picture Monday #29 September

Food
Good food means good life!

Pamukkale
We verbleven een dag in Pamukkale.

Turkije Pamukkale
Mooi hè?

Pamukkale Turkije
Het is jammer dat het zo ontzettend toeristisch is, je wordt letterlijk omver gelopen halverwege de dag. Maar als je `s ochtends heel vroeg heen gaat is het er prachtig mooi.

Vis
Lekker visje eten.

Varen
Met de boot naar het strand. Ik hoop op een dag echt naast de zee en het strand te wonen, ik vind het zo heerlijk.

Tomaten
Net als deze tomaten. Ik denk dat dit misschien wel eens de lekkerste tomaten kunnen zijn geweest die ik ooit heb gegeten. Echt heerlijk waren ze!

Kaunos
Dit is Kaunos.

Dalyan
Kaunos was ooit een belangrijke zeehaven, waarvan de geschiedenis vermoedelijk teruggaat tot de 10e eeuw voor Christus, maar ligt inmiddels meer dan acht kilometer van de kust verwijderd. Bijzonder vind ik dat.

Hondje
Ik vond dit hondje zo leuk dat ik hem bijna mee naar huis had genomen!

Kust Turkije
Varen langs de prachtige kust.

Zwemmen Zee
En zwemmen in de zee!

Varen Turkije
Puur genieten!

Kust Turkije Boot
Ik vind deze foto zo mooi.

Turkije Varen
Ik houd echt van varen, het ultieme gevoel van vrijheid!

Claypot
Dit vrouwtje maakte `claypot` o.i.d. Een typisch gerecht uit het Ottomaanse tijdperk.

Claypot Deksels
De potten worden gevuld met groenten en vlees en daarna in de oven gezet. Als de gerechten klaar zijn, worde de deksels van de potten afgeslagen.

Vlees
En heb je een heerlijke maaltijd.

Gegrilde Inktvis
Maar aangezien ik niet van vlees houd, at ik gewoon lekker gegrilde inktvis!

Boerenveld
We zijn in veel dorpjes geweest, maar brachten ook regelmatig een bezoekje aan de boeren. Hier worden laurierbladen geplukt in een tempratuur van 45 graden! Ik heb groot respect voor deze vrouwen, want de vijf minuten dat ik erbij stond de kijken voelde ik mezelf helemaal ziek worden van de hitte. Ze zitten hier gewoon de hele dag in de volle zon, ongelofelijk.

Laurier
Dit is dus waar onze laurier vandaan komt.

Koken Turkije
Wat een mooi meisje hè? Ze is pas veertien jaar, maar kan al ongelofelijk goed koken zo in de buitenlucht.

Thee Zetten
En ik kan niet eens een pot thee zetten, haha.

Tractor Turkije
Gelukkig kan dit prinsesje nog wel wat hoor. Let vooral even op de tekst die op de tractor staat geschreven, hoe toepasselijk!

Meisje
Dit meisje kwamen we onderweg tegen. Ze was ontzettend smerig van het vuil, maar zo mooi en lief. Ik had haar zo mee willen nemen. Er is nog zoveel armoede in dit land.

Beekje
Pootje baden.

Turkije
Dit land is zo mooi.

Turkije Uitzicht
Zo mooi!

Uitzicht Turkije Zee
Ik vind het echt een prachtig land!

Ik heb een heerlijk vakantie gehad en ontzettend genoten. Ik heb heel veel foto`s, binnenkort zal ik deze en een reisverslag plaatsen. En niet te vergeten een aantal hotspots! Inmiddels zijn we weer terug in Istanbul (en m`n ouders in Nederland) en druk
met van alles en nog wat. Life is back to normal. Turkije is absoluut een prachtig land. Ik had altijd vooroordelen en dacht dat alles heel toeristisch zou zijn, maar als je zelf door het land heen reist kom je op plaatsen waar ze nog nooit een buitenlander hebben gezien. En ook nog nooit van internet of stromend water hebben gehoord. Dingen waar ik thuis altijd zo over klaag, maar nu puur van kon genieten, haha. Die hele toeristische plaatsen zonder Turken, maar met broodje kroket bestaan trouwens ook en dat vond ik toch wel wat minder allemaal. Maar ik wil absoluut nog een keer door Turkije reizen. Door het pure en ongerepte Turkije. Ach, kon ik maar altijd reizen..

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge