Picture Monday #2 December

istanbul restaurants kerst
We waren nog steeds op zoek naar een restaurant voor Kerst. We hebben een aantal restaurants bezocht, maar veel restaurants voldoen niet aan mijn eisen (design, uitzicht, alchol, lekker eten en betaalbaar) of zijn gewoon dicht.

Istanbul Kerst
Ook heb ik jacht gezet op het vinden van een Kerstboom.

Kerst Istanbul
Overal in Istanbul staan al Kerstbomen en is veel versiering te vinden, maar heel veel is zo ontzettend kitsch, plastic en goedkoop. Of juist heel erg mooi, maar heel duur. Iets kan gewoon niet `normaal` in deze stad.

Kerstboom istanbul
Kijk wat een zielige boompjes, haha. En duur dat ze zijn!

kerstboom in elkaar zetten
Maar, ik heb DE boom gevonden! Wit, vol en betaalbaar! Okè, ik heb flink onderhandeld over de prijs en ik kreeg er nog tien kerstballen bij ook!

in elkaar zetten kerstboom
Maar het in elkaar zetten van de boom was toch iets minder. Ik snapte er geen snars van, een gebruiksaanwijzing zat er niet bij en na een hoop frustratie zag het er zo uit.

witte kerstboom
Gelukkig hebben we Sara, mijn redder in nood. Samen hebben we de Kerstboom opgetuigd! We zijn alleen de lichtjes vergeten..

vinger gesneden
Voor de verandering was ik deze week eens niet ziek, dus sneed ik maar mijn halve vinger eraf. Wat een pijn! Ik dacht dat ik dood zou bloeden.

crowdfunding
Mijn crowdfuningproject is afgelopen. In totaal hebben we 810 euro aan donaties ontvangen! Het geld heb ik nog niet binnen en we zijn druk met afspraken maken, maar waarschijnlijk komt alles redelijk in orde. Binnenkort zal ik een update schrijven.

bloggen
Lekker een dagje bloggen en vooruitschrijven aangezien er deze maand veel bezoek komt!

verkeer
Je kunt het niet zo goed zijn op deze foto, maar het verkeer in deze stad is zo verschrikkelijk. Alles rijdt, loopt, fietst, vliegt, kruipt door elkaar heen. Overal zijn opstoppingen, worden wegen geblokkeerd en er is niemand die er iets van zegt. Het blijft me verbazen.

havermoutkoekjes
Ik bakte heerlijke havermoutkoekjes. Misschien zal ik binnenkort het recept plaatsen, want dit is echt lekker!

Azie
Ik had een afspraak aan de Aziatische kant van Istanbul en geen idee hoe ik er moest komen. Uiteraard wist de busschauffeur ook niet waar ik eruit moest en deed het scherm het niet zodat ik de haltes niet kon volgen. Ik heb echt de hele weg goed naar buiten gekeken en ben toen op goed geluk uitgestapt.

Azatische gedeelte Istanbul
Toen ik dit zag was ik ervan overtuigd dat ik zwaar verdwaald zou zijn! Iets wat regelmatig gebeurt, maar waar ik nu echt even geen zin en tijd voor had. Wonder boven wonder was ik niet verdwaald, haha!

Schapen Istanbul
Wij wonen natuurlijk midden in het centrum van Istanbul en het is hier zo modern dat ik soms vergeet dat dit nog steeds Turkije is. En dat dus echt alles mogelijk is. In metropool Istanbul vond ik een herder met een kudde schapen.

Istanbul schapen
Ja, de normaalste zaak van de wereld hier! Heel veel schapen waren zwanger vertelde de herder. Over een maand of drie/vier zullen ze bevallen, dus ze moesten nu extra goed verzorgd worden en veel eten. Ehh, ja. In Istanbul. Waar iedere dag nog hele bossen aan de grensen van de stad gekapt worden voor nieuwbouw, mensen amper zuurstof kunnen ademenen omdat in Istanbul zelf nog amper bomen over zijn en er naar schatting 25 miljoen mensen en er -gevoelsmatig- evenveel auto`s rondrijden zorgt deze herder ervoor dat het zijn schaapjes aan niets tekort komt!

Istanbul afspraak
Wachten op mijn afspraak!

Istanbul metrobus
En weer terug de drukte in. Ik heb echt zo`n hekel aan de metrobus! Het is er àltijd zo vol, zo druk, zo opgepropt. Je kunt amper bewegen en ik heb de perfecte lengte om met mijn neus in stinkoksels terecht te komen. De kans dat je kan zitten is minimaal, het is sowieso vaak een hele opgave om uberhaupt naar binnen te komen. En als je dan in de bus bent dan moet je vooral niet vies van mensen zijn want het is 100% zeker dat je lichamelijk contact hebt met minimaal de halve bus. Blugh.

Istanbul verkeer
Gelukkig was het niet heel druk op de weg en was ik snel weer thuis!

Dit was Picture Monday #2 December alweer. Het is alweer bijna Kerst joh, de tijd gaat echt snel. Nevzat en ik zijn deze week veel naar instantie`s gegaan om papierwerk te verzamelen en afspraken te maken over de schuld. Het is allemaal zo`n gedoe, maar gelukkig ziet alles er goed uit!

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge