Typische Bulgaarse streekgerechten bij Complex Barite in Chernevo

Een paar dagen gelegen al schreef ik over onze perfecte weekend get-away bij Complex Barita in Chernevo, gelegen op ongeveer vijfentwintig kilometer van Varna, Nevzat, mijn broer, een goede vriend en ik hebben het hier fantastisch naar ons zin gehad en vonden het jammer dat we niet de hele week konden blijven. Een van de dingen die ons verblijf hier zo fijn heeft gemaakt was het heerlijke eten, bereid met voornamelijk verse producten uit eigen tuin. Ik zal er maar geen doekjes om winden: ik ben helemaal niet dol op Bulgaars eten. De Bulgaarse keuken is denk ik wel een van mijn minst favoriete ter wereld. Vooral toen we pas net in Bulgarije woonden, vond ik het leuk om regelmatig iets nieuws uit de supermarkt te proberen. Dat vind ik altijd leuk om te doen als ik in een ander land ben, het is een prettige manier om nieuwe, lokale producten te ontdekken. Al snel stopte ik hier echter mee en hield ik het bij bekende producten uit Turkije en West-Europa. Man, wat hebben ze veel dingen die ik niet lust!

Ook buiten de deur eten is ons niet altijd bepaald prettig afgegaan. Vooral in het begin hebben we wat missers gemaakt door nieuwe dingen te willen proberen. Dat resulteerde onder andere maar liefst tot twee keer rauwe kip op mijn bord (dus let alsjeblieft goed op tijdens je vakantie in Bulgarije) en twee keer een weekje ziek zijn. Echt niet fijn! Toen ik tijdens ons verblijf bij Complex Barite op de kaart alleen maar typische Bulgaarse streekgerechten zag staan was ik dan ook niet bepaald blij. Ik had eigenlijk willen opstaan om ergens anders te gaan eten, maar ja.. we zaten best een beetje in de middle of nowhere. Met veel tegenzin koos ik dan ook maar wat te eten van de kaart. Maar gelukkig werd ik blij verrast.

Wat hebben wij heerlijk gegeten zeg! Zo lekker dat ik dit restaurant een aparte blogpost waard vind. Wat als je niet de tijd hebt om te verblijven bij Complex Barite, dan is het evengoed wel een bezoekje aan het restaurant waard. De kaart bestaat alleen maar uit typische Bulgaarse streekgerechten. Het menu is simpel, maar uitgebreid en bestaat voornamelijk uit vlees en gevogelte, maar je treft ook een aantal wild,- en visgerechten. De meeste gerechten komen van de barbecue of zijn gegrild en voor mensen die vegetarisch of veganistisch eten is er helaas maar weinig keuze.

Iedere avond is er live music en ook voor een bruiloft of ander feestje kun je prima bij Complex Barite terecht. Het is echt een heel gezellig restaurant en ook de service is goed. Al is het wel ontzettend lang wachten tot je überhaupt geholpen wordt, maar dat is iets waar wij inmiddels wel aan gewend zijn. We hebben ruim negen maanden in Bulgarije gewoond en zijn er nog steeds niet achter waarom de bediening overal zo ontzettend langzaam is. Waarschijnlijk is er een speciale manier om de obers of serveersters te roepen of zo, want iets anders kan ik me echt niet bedenken. Bijkomend voordeel zijn ook de uiterst betaalbare prijzen. Wij waren in totaal ongeveer honderdvijftig leva, omgerekend ongeveer vijfenzeventig euro, kwijt voor vier personen en hierbij waren voor-, hoofd-, en nagerechten, bier, koffie en salades inbegrepen.

Dat is niet bepaald duur toch? Ik kan je ook van harte mijn voorgerecht ‘yellow cheese bread-sticks’ aanraden. Dat is echt iets wat ik zo ontzettend lekker vond! Maar eigenlijk was alles gewoon heel lekker. Als je tijdens je vakantie in Bulgarije in de buurt bent raadt ik het je dan ook absoluut aan om een hapje te gaan eten bij Complex Barite!

Bezoekersinformatie

Village of Chernevo, Bulgarije
Telefoon: +359 885 141 953
E-mail: barite_k@abv.bg

Kijk voor meer informatie op:

Complex Barite

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *