Wimperextensions

Alweer drie jaar geleden nam ik voor het eerst wimperextensions en hoewel ik regelmatig geen wimperextensions heb, kan ik eigenlijk niet meer zonder. Ik ben gezegend (ahum) met aziatische wimpers; lang, recht, recht en recht. Ik denk dat ik voor iedereen met aziatische wimpers spreek als ik zeg dat het echt verschrikkelijk is. Aziatische wimpers krullen namelijk heel, heel erg moeilijk en in sommige gevallen (bij mij dus) gewoon helemaal niet. Jarenlang heb ik allerlei mogelijke combinatie`s van verschillende wimperkrultangen en mascara`s geprobeerd. Goedkope krultangen, dure krultangen, warmte krultangen, goedkope mascara`, dure mascara`s, de fohn, niets was mij te gek. De krultang van de Hema vond ik het beste, maar een echte krul in mijn wimpers heb ik nooit voor elkaar gekregen. Het was eerder een soort knik. En dan liep ik ook nog eeuwig met dat ding in het rond, want no way dat ik zonder wimperkrultang de deur uitging. Was ik s` ochtends minimaal een uur bezig om mijn wimpers toonbaar te maken, moest ik gedurende de dag minimaal zes keer naar het toilet om ze bij te werken. En als ik geen wimperkrultang gebruikte, dan keek ik gewoon de hele dag door een soort tralies heen. Gestoord werd ik ervan! En toen waren daar de wimperextensions. De beste luxe-uitvinding om mijn luxe-problemen te verhelpen.

wimperextensions voorMijn eigen wimpers zonder make-up.

De eerste keer dat ik ze liet zetten wist de styliste niet zo goed wat ze met me aanmoest. Ik geloof dat ze bijna vier uur bezig is geweest, maar het resultaat was verbluffend. Inmiddels heeft ze heel wat uitgeprobeerd om het beste resultaat te krijgen en niet zonder verbetering. Ik kan echt niet meer zonder wimperextensions namelijk.

wimperextensions naWimper extensions zonder make-up

Wat een verschil he? Ik heb nu wel een extreem lange maat omdat ik wel eens bambi ogen wilde, maar normaal heb ik gewoon dezelfde lengte als mijn eigen wimpers en vind ik het stiekem gewoon echte wimpers. Als ik immers niet van die rottige rechte wimpers zou hebben gehad, zouden ze er namelijk precies hetzelfde uit hebben gezien haha. Ik vind het echt prachtig! En ontzettend handig. Ik stap uit bed en ben ready to go. Ik heb geen gevechten met mascara`s, wimperkrullers en hete fohns. Sterker nog; ik hoef zelfs helemaal geen mascara meer op te doen. Ik heb altijd een frisse oogopslag en gekrulde(!) wimpers.

make up naBambi met make-up

De extensions zijn permanent gekruld, water,- en hittebestendig en blijven net zo lang zitten als de eigen wimpers. De wimpers zijn er in veel verschillende soorten en maten vekrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld zowel syntetische als vossenhaartjes en kun je kiezen uit verschillende diktes, lengtes en soorten krul. Een goede wimperstyliste kijkt welke extensions het beste bij je passen. Je wimpers zijn namelijk gevoelig en als je zeer fijne wimpers hebt, kunnen dikke, syntetische wimpers bijvoorbeeld te zwaar zijn voor je eigen wimpers.

wimperextensions

Wimperextensions worden haartje per haartje op de eigen wimpers geplakt. Gemiddeld heb je ongeveer 90 wimpers per oog, je kunt je dus wel voorstellen dat het een lange en nauwkeurige klus is om de wimperextensions op te plakken. Maar het resultaat is prachtig. En omdat de extensions haartje per haartje worden opgeplakt is uitval nauwelijks zichtbaar. De extensions vallen namelijk tegelijk uit met je eigen wimpers. Hierdoor blijft eem goede set wimperexentions ongeveer vier weken mooi zitten. Daarna is het tijd om je wimpers te laten opvullen.

wimper behandeling

Een set wimperextensions kost al snel minimaal 65 euro en kan oplopen tot wel 165 euro. Bij Beauty Bronz Salon kost een nieuwe set syntetische wimperextensios 65 euro en een set van minkhaartjes 75 euro. Opvullen kost 35 euro voor syntetische wimpers en 45 euro voor minkhaartjes. Dit lijken of zijn hoge bedragen, maar persoonlijk vind ik het meer dan waard. Ik hoef geen dure mascara`s meer aan te schaffen en gebruik gewoon een cheap-ass mascara voor mijn onderste wimpers. Ik heb geen gedoe meer met wimperkrultangen, maar kan de wereld nu helder zien. En zelfs als ik net wakker ben, heb ik een frisse oogopslag. Zwemmen, naar de sauna, het is allemaal geen probleem!

wimpers

Ik krijg vaak de vraag persoonlijk, maar vooral op internet kom ik de laatste tijd tegen dat wimperexentsions slecht zouden zijn voor de eigen wimpers. Wimpers zouden afbreken, korter zijn, uitvallen en er gaan zelfs verhalen rond over dames die de helft van hun eigen wimpers missen. Waarschijnlijk gaan jullie me nu voor gek verklaren, maar ik wil dit even duidelijk maken; Als ik een nieuwe set wimperexentions laat zetten, knipt mijn wimperstyliste regelmatig mijn eigen wimpers een stuk korter zodat de extensions makkelijker en mooier kunnen worden opgeplakt. Regelmatig heb ik een periode zonder wimperextensions om mijn eigen wimpers te laten rusten. Je moet beseffen dat je de eigen wimpers als het ware “verzwakt”.  Er zit iets op wat er niet hoort. Ja, de eerste twee weken zijn mijn eigen wimpers korter en gevoeliger dan normaal. Het lijken er zelfs een stuk minder te zijn. Dat laatste is sowieso niet waar en het eerste is na een paar weken ook verleden tijd.  Je eigen wimpers zijn na een paar weken zonder wimperextensions gewoon weer de oude.

eyesIk laat mijn wimpers altijd zetten door Melanie bij Beauty Bronz Salon in Edam (ongeveer een kwartiertje met de auto vanaf Amsterdam). Zij doet dit werk nu een jaar of drie en is echt ontzettend goed. Ze heeft onder andere klanten als Miss Nederland. Ze kijkt echt naar wat het beste bij je past, houdt rekening met je wensen en omdat ze heel perfectionistisch is ben je verzekerd van een prachtige oogopslag als je de deur uitloopt.

Kijk voor meer informatie op:

Beauty Bronz Salon

Facebook Comments

comments

5 Comments

  • Pingback: Beauty Wishlist April | Bohalista Bohalista
  • Pingback: Artdeco Eye Essentials | Bohalista Bohalista
    • Nee, ze plakt zeg maar de extensions bijna over mijn hele wimpers en heel soms knipt ze ook een stukje van mijn eigen wimpers af. Dit is natuurlijk niet aan te raden, hoor. Normaal bevestigen ze inderdaad de extensions alleen aan de onderkant van de wimper geloof ik, maar omdat ik anders inderdaad last heb van mij eigen wimpers die uitsteken maakt ze het lijmoppervlak iets langer als je snapt wat ik bedoel. Dit is wel veel meer (precisie) werk en het duurt dan ook iets langer dan een normale behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge