Tangle Teezer Professional Detangling Brush

Een tijdje geleden schreef ik een review over Kerastase Initialiste waarin ik vertelde dat ik zo blij met mijn Tangle Teezer borstel. En ik geloof dat ik wel vaker naar de Tangle Teezer verwijs, haha. Maar het is dan ook een van de meest inovatieve uitvindingen op beauty-gebied ooit. Al mijn leven lang heb ik last van klitten. Mijn haar klit en klit en klit. Van kleine klitten tot gigantische klitten die ik er mee geen mogelijkheid meer uitkrijg. Ik heb regelmatig hele plukken -lees: bossen- haar uit mijn hoofd getrokken of zelfs moeten knippen. Toen ik vijf jaar geleden het geweldige idee had om hairextensions te nemen werd dit probleem natuurlijk nog groter. En mijn eigen haar en mijn extensions vonden het nodig om te klitten en dan natuurlijk het liefst met elkaar. Mijn nagelstyliste vertelde me toen over de Tangle Teezer; een borstel speciaal ontworpen voor klitten. Hoewel de borstel toen ruim twintig euro was, heb ik hem toch gekocht. En ik kan jullie vertellen dat dit een van de beste aankopen in mijn leven is geweest.

Compact Styler tangle teezer

De ‘ Tangle Teezer Professional Detangling Brush’ is ontworpen door Shaun Pulfrey en bestaat volgend jaar alweer tien jaar. De borstel ziet er meer uit als een paardenborstel, maar is zo ontworpen dat hij gemakkelijk in de hand ligt, zowel nat als droog haar kan ontklitten, tijdwinst oplevert en het haar minimaal beschadigd of afbreekt. De borstel heeft inmiddels meerdere awards gewonnen en is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar; van lieve roze bloemen versies speciaal voor kinderen, neon-roze versies speciaal voor salons en compacte zilveren versies voor in je tas. De Tangle Teezer is iets duurder dan andere borstels, maar tegenwoordig kun je ze al voor ongeveer twaalf euro online vinden.

tangle teezer Salon Elite

Zelf heb ik twee Tangle Teezers; een ‘Salon Elite’ in de kleur pink fizz en een zwarte ‘ Compact Styler’. De ‘Salon Elite’ heb ik inmiddels vijf jaar en moet ik eigenlijk gewoon weggooien aangezien de pinnen schots en scheef staan, maar hij ligt in de badkamer en soms gebruik ik hem nog als ik te lui ben om mijn ‘Compact Styler’ op te zoeken. De borstel werkt namelijk opzich nog prima, ik denk alleen dat het iets minder goed voor mijn haar is. De ‘Compact Styler’ is speciaal ontworpen om mee te nemen in je tas. De borstel is iets duurder maar heeft een handige deksel en mooi zwart, fluwelen zakje om de borstel op te bergen (die ik uiteraard binnen twee dagen al kwijt was).

tangle teezer handtas

Een Tangle Teezer is een kleine borstel, elke versie is ontworpen om ergonomisch in je hand te passen. De borstel is helemaal gemaakt van rubberachtig plastic en bevat lange en korte pinnen die gemakkelijk door het haar kammen en daardoor het haar gemakkelijk ontklit en ontwart. De borstel belooft minder haaruitval en het haar minimaal tot niet af te breken. De borstel tast de schubben van je haar niet niet aan en daardoor wordt je haar niet beschadigd tijdens het borstelen.

tangle teezer pinnen
Het verschil tussen de pinnen van een nieuwe en een vijf jaar oude tangle teezer.

Laatst had ik mijn ‘Salon Elite’ in Istanbul vergeten mee te nemen en toen ik in Nederland was en mijn haar wilde borstelen raakte ik zwaar in paniek. Ik geloof dat ik elke borstel in huis uit heb geprobeerd, maar ik vond ze allemaal even verschrikkelijk. Ik was zoveel tijd kwijt met borstelen, maar wat ik nog veel erger vond was dat ik de borstels daarna moest ontdoen van hele plukken van mijn haren. Dat was ik niet gewend! Toen heb ik meteen een nieuwe Tangle Teezer op bol.com (waar ze overigens veel duurder zijn dan bij andere zaken, maar ik had nu eenmaal een cadeaubon) besteld.

Tangle teezer haar verlies
Dit is al het haar wat ik uit de borstel haal na twee (2!) weken.

Ik kan oprecht zeggen dat de Tangle Teezer voor mij de perfecte borstel is. Ik verlies bijna geen haren tijdens het borstelen en ontdoe mijn borstels maar echt eens in de zoveel tijd van verloren haren. Binnen twee minuten heb ik al mijn haar doorgeborsteld en ben ik vrij van klitten. En ik heb al vijf jaar lang geen bizarre klitten meer in mijn haar gehad. Ik hoef bijna niet hardhandig te borstelen of te trekken aan mijn haren, want de Tangle Teezer kamt bijna overal gemakkelijk doorheen.

Wat voor een borstel gebruik jij?

Facebook Comments

comments

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge