Sanex Advanced Atopic Bodylotion

Een van de meeste gehoorde klachten onder expats in Istanbul is de kwaliteit van het water. Het is misschien wel bekend dat ik allergisch ben voor het drinkwater hier. Dat klinkt heel gek, maar de eisen voor het drinkwater hier zijn anders dan in Europa. De samenstelling van mineralen dus ook. Helaas vind mijn lichaam deze samenstelling niet zo leuk en ben ik dus regelmatig doodziek doordat ik per ongeluk iets heb gedronken of gegeten waar flessenwater in heeft gezeten. Dat terzijde is de kwaliteit van het kraanwater ook niet al te best. Er zit zoveel chloor in dat het volgens mij zelfs beter is om gewoon zwembadwater te gebruiken. Mijn haar en huid hebben hier ontzettend onder te lijden. Chloor verstoort de de natuurlijke vochtbalans en tast het natuurlijke beschermlaagje van de huid aan. Mijn ooit zo mooie, egale huid is nu een ruw wereldkaart van rode vlekjes die op de meest ongemakkelijke momenten gigantisch begint te jeuken. Goed, ik overdrijf een beetje, maar feit is dat mijn huid ontzettend droog en gevoelig is en op de minste of geringste invloed van buitenaf reageert. Toen ik in Nederland was kocht ik daarom de Sanex Advanced Atopic Bodylotion.

Sanex Advanced Atopic Bodylotion

Sanex Bodylotion Advanced Atopic

Advanced Atopic Sanex Bodylotion

De Sanex Advanced Atopic Bodylotion is een bodylotion speciaal ontwikkeld voor mensen met een extra droge, reactieve of atopische huid. Een atopische huid is een zeer droge huid die snel kwetsbaar, reactief en geïrriteerd wordt. De Sanex AtopiCare lijn helpt overgevoeligheid van de huid te verminderen en ernstige droogheid te bestrijden, waardoor de huid soepel en gehydrateerd wordt en comfortabel aanvoelt. De AtopiCare-lijn is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevat huididentieke lipiden en hydratanten. Ingrediënten in de bodylotion zijn: Aqua, Petrolatum, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Sodium Lactate, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Lactic Acid, Dimethicone, Glyceryl Oleate, Parfum, Sodium Benzoate, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Linoleic Acid, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-9 Cocoglycerides, Caprylyl Glycol, Linolenic Acid.

Bodylotion Sanex Advanced Atopic

Bodylotion Advanced Atopic Sanex

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo`n fan ben van bodylotion. Je hele lichaam insmeren met een kleverige substantie en daarna lang wachten tot het is ingetrokken is gewoon niet zo mijn ding. De Sanex Advanced Atopic Bodylotion is echter helemaal niet plakkerig en trekt bovendien nog snel in ook. De structuur van de bodylotion is vrij dun en smeert gemakkelijk uit. De bodylotion laat mijn huid zacht achter en na een paar dagen merkte ik al verschil. De rode vlekjes en jeuk verdwenen langzaam en mijn huid voelt weer zacht en comfortabel aan. Zoals je in de ingrediëntenlijst kunt zien bevat de bodylotion ook parfum. Ik vind dit een minpuntje, want volgens mij is dit helemaal niet goed voor de huid. Echter zal ik niet klagen, want de bodylotion doet echt goed z`n werk en de conditie van mijn huid is absoluut verbeterd. De bodylotion komt in een simpele witte fles die bijna klinisch aandoet. De fles is voorzien van een handig pompje waardoor je gemakkelijk kunt doseren. Dit vind ik fijn in gebruik en hygiënisch. Een verpakking bevat 250 ml product en kost 5.49 euro. Het enige nadeel vind ik dat je niet kunt zien hoeveel product je nog hebt.

Behalve een bodylotion bestaat de AtopiCare-lijn ook uit een douchegel, deodorant en handcrème. De lijn is verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en Bol.com

Facebook Comments

comments

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge