CB12 Mondspoeling en Kauwgom

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: mondverzorging is echt ontzettend duur in Turkije. Ik koop mijn tandpasta, tandenborstels en andere producten op het gebied van mondverzorging altijd in Nederland, omdat het hier gewoonweg niet te betalen is (het verklaart voor mij meteen waarom zoveel Turken zo`n slecht gebit hebben, maar dat terzijde). Maar ook in Nederland is goede mondverzorging redelijk prijzig, dus toen ik van CB12 een pakketje ontving met twee mondspoelingen en een aantal pakjes kauwgom kun je jezelf wel voorstellen dat ik ontzettend blij was. Immers vind ik een goede mondverzorging heel belangrijk. Een mooi, gezond gebit en een frisse adem zijn niet alleen een visitekaartje, maar zorgen ook voor een beetje meer zelfvertrouwen en zekerheid.

cb12-mondspoeling-en-kauwgom-review

cb12-review-mondspoeling-en-kauwgom

CB12 staat voor ‘Controlled Breath for 12 hours’ en is een productlijn bestaande uit twee verschillende soorten mondspoeling en boost kauwgom. Deze producten zijn ontwikkeld aan de Universiteit van Oslo op de faculteit tandheelkunde. De spoelingen zijn gebaseerd op een een unieke en effectieve formule die zich richt op het krijgen van een goede adem. Deze formule zorgt niet alleen voor het neutraliseren van een onaangename geur, maar voorkomt ook het ontstaan ervan door te zorgen dat de zwavelgassen (de veroorzaker van een onaangename geur) die worden geproduceerd door bacteriën in onze mond niet kunnen vrijkomen. De actieve ingrediënten hebben een 12 uur durende werking doordat de spoelingen zich aan de binnenkant van de mond, tanden en tong bindt. De suikervrije kauwgom geeft de adem een boost en zorgt voor een frisse, koele mint smaak. Ingrediënten in de kauwgom verminderen de vorming van plak en hebben een anti-cariës effect.

cb12-review-mondverzorging

Er zijn twee verschillende CB12 spoelingen: Regular en Mild. Beide mondspoelingen komen in een simpele, maar handige witte fles. CB12 Regular heeft een blauwe dop en CB12 Mild heeft een groene dop, waarmee je makkelijk kunt doseren. Je hebt per keer maar 10 ml nodig en voor het beste resultaat gebruik je de spoeling twee keer per dag. De werking van beide spoelingen is hetzelfde, alleen de smaak verschilt. Zo heeft CB12 regular een frisse mint-/mentholsmaak en CB12 mild een iets mildere mint-/mentholsmaak. En eerlijk is eerlijk: ik merk echt bijna geen verschil. Beide spoelingen smaken even lekker en vooral fris. Fijn vind ik vooral ook dat het niet zo brandt zoals bij sommige andere mondspoelingen, hierdoor kan ik makkelijk een minuutje spoelen. Ik heb geen last van een slechte adem, dus ik kan helaas niet zeggen of de mondspoeling hier echt bij helpen, maar ik heb zeker wel het gevoel dat ik de hele dag een frissere adem heb sinds ik CB12 gebruik. Daarnaast denk ik eerlijk gezegd niet dat een mondspoeling echt de oplossing is tegen een slechte adem. Ik denk dat dit begint met een goede basis-mondverzorging zoals poetsen, flossen en stoken. Een mondspoeling zie ik echt als extra verzorging.

cb12-monderverzorging-review
Ingrediënten CB12 Regular: Aqua, Glycerin, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Alcohol, Zinc Acetate Dihydrate, Chlorhexidine Diacetate, Sodium Fluoride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Potassium Acesulfame, Citrid Acid, Aroma.

Ingrediënten CB12 Mild: Aqua, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Glycerin, Alcohol, Zinc Acetate, Chlorhexidine Diacetate, Sodium Fluoride, Hydrogenated Castor Oil, Potassium Acesulfame, Citrid Acid, Aroma.

cb12-review-kauwgom

cb12-kauwgom

De CB12 Boost kauwgom is een aanvulling op de mondspoelingen en zorgt gedurende de dag voor een boost frisse adem. De kauwgom bevat zink om een slechte adem te voorkomen, Natrium-fluoride om de tanden te versterken en gaatjes te voorkomen en Xylitol om plak te verminderen. Een verpakking bevat 10 stuks ronde kauwgom. De textuur is ontzettend vreemd en de eerste keer dat ik de kauwgom probeerde heb ik `m meteen uitgespuugd. Het is even wennen, want het is namelijk geen kauwgom om lekker te herkauwen. Na een paar minuten heb je er echt genoeg van, maar wel met resultaat. Je hebt meteen een heerlijke frisse smaak in je mond. Ideaal om je adem te verfrissen na bijvoorbeeld kruidig eten, een kop koffie of het roken van een sigaret. Je mag trouwens niet meer dan vijf stuks kauwgom per dag eten.

review-cb12-kauwgom

Ingrediënten CB12 Boost: Xylitol, Sorbitol, Aroma, Zinc Acetate Dihydrate, Aspartame, Sucralose, Potassium Acesulfame, Sodium Fluoride, BHT, CI-42090, CI-73015, CI-77891, Gum base.

Wat gebruik jij voor een frisse adem?

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge