Budget Beauty Tip: De KIKO Make Up Blender

KIKO Milano was altijd mijn favoriete drugstore merk ooit. Als jong meisje kon ik niet wachten tot we zomers in Italië zouden zijn, zodat ik weer fijn kon inslaan bij een van de vele winkels die KIKO in het land gevestigd heeft. Mijn signature red lip is al jarenlang een matte felrode lipstick van KIKO. Toen een aantal jaar geleden het eerste filiaal in Nederland opende kon ik mijn geluk dan ook niet op. De laatste jaren ben ik het merk om onbekende reden echter een beetje uit het oog verloren. Maar des te leuker was het om een paar weken geleden een filiaal in Alkmaar tegen te komen en het merk weer eventjes te herontdekken: wat hebben ze toch een leuke dingen voor leuke prijsjes! Ik had helaas geen excuus om los te gaan en daar ook niet genoeg saldo voor, maar ik kon het natuurlijk niet laten om toch een paar dingetjes mee te nemen. Behalve een nieuwe lipstick en eyeliner, nam ik ook een dupe van de beautyblender mee. Het Italiaanse merk heeft namelijk een hele fijne duplicatie in het assortiment en deze fijne budget beauty tip: de KIKO Make Up Blender kon ik jullie natuurlijk niet onthouden.

De beautyblender is een professionele applicatiespons voor vloeibare make-up en al een aantal jaar een heus begrip in de beauty-wereld. Deze eivormige spons zorgt namelijk voor een flawless resultaat, want je kunt foundation er perfect mee aanbrengen. Doordat de blender de vorm van een ei heeft, kun je met de puntige kant gemakkelijk moeilijk bereikbare plekjes bereiken zoals naast de neus, rondom de ogen en lippen en om de wenkbrauwen heen. De ronde, bolle kant is perfect voor de rest van je gezicht en hiermee kun je gemakkelijk grotere gedeeltes zoals het voorhoofd en de kin accentueren. Onregelmatige oneffenheden zijn met precisie te bedekken en je kunt er gemakkelijk mee accentueren en vloeibare highlighters aanbrengen. Ook het opbouwen van foundation is gemakkelijk en snel, zonder dat het resultaat vlekkerig of streperig wordt. Door de spons nat te maken onder de kraan en daarna uit te knijpen, groeit de spons en wordt deze lekker soepel en zacht. Vervolgens breng je met deppende en stuiterende bewegingen de foundation aan op je gezicht. Zo creëer je een gelijkmatige en egale finish.

Dit roze eitje kwam in 2003 al op de markt, maar werd pas een paar jaar geleden geïntroduceerd in Nederland. Sindsdien komt de beautyblender overal voorbij en heeft bijna iedere make-up liefhebber er wel eentje in haar beauty stash. Maar met een prijs vanaf 19.95 euro is dit natuurlijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om er een te kunnen of willen aanschaffen. Twee tientjes voor een spons is gewoon super veel geld. Inmiddels zijn er verschillende duplicaties op de markt verschenen die een stuk goedkoper zijn. Er is er natuurlijk geen een die aan de echte beautyblender kan tippen, maar dat betekent natuurlijk niet dat een dupe helemaal niet goed kan zijn.

Question

Wat gebruik jij om foundation aan te brengen?

De Make Up blender van KIKO is vrij zwaar en voelt stevig aan. Als je de beautyblender van Real Techniques kent, zie je dat deze dupe, net zoals vele andere, een andere vorm heeft. De spons heeft een rond en een puntig gedeelte en is droog niet heel groot. Als ik de blender nat maakt neemt de grootte aanzienlijk toe, maar ook de flexibiliteit. De spons is nat namelijk een stuk zachter. Gelukkig neemt de blender niet al te veel foundation op, al gaat er natuurlijk wel wat verloren. Ik vind het sponsje heel fijn in gebruik. Je kunt er ontzettend fijn en natuurlijk mee blenden, zonder dat het resultaat te heftig wordt of je een ‘geplamuurd’ effect krijgt. Het is heel prettig dat je ook heel natuurlijk laagjes kunt opbouwen om sommige plekjes net even wat meer dekking te geven en er toch naturel uit blijven zien. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel wat langer duurt om je foundation op deze manier aan te brengen, maar het resultaat is prachtig en natuurlijker dan met een kwast of met je vingers. Daarentegen vind ik contouren een stuk sneller en ook veel makkelijker om te doen met een blender. Voor de prijs van 6.95 euro vind ik dit absoluut een goede spons, zeker als je geen originele beautyblender kunt of wilt aanschaffen.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge